Článek

Článek

Článek ve FORBES mě zaujal a přečetla jsem ho jedním dechem.
????

Možná máte pocit, že místo práce řeším výchovu, ale tu řeším při tom. Ale vychováváme děti i budoucí kolegy a pracovníky, takže přístupy mě enormně zajímají.
????

Třeba toto:

✔ Pokud se zamyslíte nad tím, jak dosáhnout kreativity a inovací, zjistíte, že přicházejí, když nemáte všechno“ říká Wojcicki.

✔ Nic jsem jim nedávala zadarmo, ani když byly malé,“ říká Wojcicki.

✔ Další hodnotou, kterou Esther a Stan svým dcerám vštěpovali, bylo pozitivní působení na svět.

Odpovídá mi to na mnoho otázek. Nedělat pro děti všechno a umět žít s tím, že si dělají věci podle svého. Pak si poradí i v životě. a i takové kolegy chci mít v práci.

????????????????
Začátek článku zde:

Většina rodičů chce svým dětem dopřát co nejlepší život. Ale pozor: podle Esther Wojcicki je mezi „nejlepším“ a „snadným“ životem obrovský rozdíl.

„Je důležité odolat nutkání dát svému dítěti všechno, co jste neměli,“ řekla „kmotra ze Silicon Valley“ na pódiu v rámci Women’s Summitu časopisu Forbes. „Pokud se zamyslíte nad tím, jak dosáhnout kreativity a inovací, zjistíte, že přicházejí, když nemáte všechno,“ říká Wojcicki.

A jestli má někdo dávat rodičovské rady, pak je to ona. Jednaosmdesátiletá Wojcicki je matkou hned dvou z nejbohatších žen v USA: Anne Wojcické (odhadované jmění 300 milionů dolarů) a Susan Wojcické (odhadované jmění 765 milionů dolarů).

Esther a Stanley Wojcicki s dcerami Susan, Janet a Anne v kalifornském Palo Altu. | Foto archiv Esther Wojcicki
Susan, nejstarší ze tří dcer, byla v pořadí šestnáctou zaměstnankyní společnosti Google a je generální ředitelkou YouTube. Nejmladší Anna je spoluzakladatelkou společnosti 23andMe zaměřené na analýzu genů. Prostřední dcera Janet se vydala na akademickou dráhu a zkoumá rizikové faktory obezity na Kalifornské univerzitě v San Franciscu.
Za svůj úspěch mohou poděkovat své matce. Esther Wojcicki je špičková pedagožka, která založila největší středoškolský mediální program v USA. A věděla, že pokud své děti povede k řešení problémů od útlého věku, vyrostou z nich samostatní a kriticky myslící lidé.

„Nic jsem jim nedávala, ani když byly malé,“ říká Wojcicki. „Museli si to zasloužit.“ Její model výchovy dětí se nazývá TRICK: trust (důvěra), respect (respekt), independence (nezávislost), collaboration (spolupráce) a kindness (laskavost). Říká, že její dcery se jí nikdy nebály cokoli říct a už v mládí měly možnost vydělat si vlastní peníze a utratit je tak, jak si myslely, že potřebují.
Vyrostli z nich skvělí žáci. Už jako děti byly v sousedství známé jako „citronová děvčata“, protože prodávaly ovoce a ruční výrobky v sousedství.

účetní poradenství Brno

Zanechte nám kontakt
Ozveme se vám do 24 hodin

Pole označená hvězdičkou (*) jsou povinná.

Prosíme doplňte Vaše jméno a příjmení
Prosíme doplňte Vaši kontaktní e-mailovou adresu
Prosíme doplňte Vaše kontaktní telefonní číslo
Prosíme napište text zprávy.
Musíte souhlasit se zpracováním osobních údajů