Rozhovor R. Šiml - Všestranný talent, který se naučil říkat „ne“

Rozhovor R. Šiml - Všestranný talent, který se naučil říkat „ne“

Radek Šiml je jeden z talentovaných mužů, o kterém se dá bez nadsázky říct: všeuměl. Je profesionálním DJ na svatbách i firemních akcích. Věnuje se provozování fotokoutku. Má zálibu v cestování karavanem a učí druhé, jak si karavan přestavět z obyčejné dodávky. Vystudoval truhlařinu a dokáže postavit kuchyň, skříň nebo stůl. Zároveň je provozovatelem e-shopu. Ze všeho nejdůležitější je pro něj ale fakt, že je tátou a manželem. Jak se dá skloubit práce s rodinou? Kterou ze svých profesí miluje nejvíce? Radkovi jsme položili několik otázek.

 

 

Rozsah vaší práce je až neuvěřitelně velký. Když vyslovíme vaše jméno, co byste si přál, aby si lidé vybavili jako první?

Pohodový člověk.

Jak jde skloubit profese DJ, výrobce nábytku na míru, pronajímatel fotokoutku a ještě majitel eshopu s výrobky do karavanů dohromady? 

DJ a fotokoutek jde dohromady v pohodě, jen tvorba interiéru je obor mimo. Jsem vystudovaný truhlář, a proto směr vlastní truhlárny byl trochu předurčený. Celý život mě lákala hudba, DJ a jejich práce, tak se mi po pár letech poštěstilo a dostal jsem svoji první příležitost zahrát si v jednom podniku uprostřed Prahy. Hraní je můj koníček, který přerostl v práci, co mě dneska živí. Od počátku jsem ale netušil, že bych měl agenturu s DJ a k tomu fotokoutek (úsměv). Fotokoutek vyplynul ze situace, kdy jsem našel zalíbení v tomto dalším směru. Pořád mě to táhne k rozšíření na event agenturu zajištující program, zábavu i techniku k tomu potřebné. Třeba to za pár let vyjde. (smích)

Interiéry jsou fajn a pořád mě to i baví, jen v dnešní době je problém sehnat kvalitní lidí, kteří by dokázali realizovat zakázky sami. Proto dělám práci převážně jen pro své klienty, co jsem za ta léta nasbíral, a to mi momentálně stačí. 

logo
A proč e-shop? Další z mých koníčků je SEO a marketing, ke kterým jsem přičichnul díky budování brandu DJs-nasvatbu.cz. Díky zkušenostem za ta léta, testování, školení, jsem chtěl někde využít získaných znalostí. A tak mě napadlo vybudovat e-shop.

Máte například pro každou profesi jeden den v týdnu?

Ano, dá se to tak říct. Svatby jsou převážně přes víkend a přes týden pracuji na zakázkách. Každý obor má svou sezonu. Třeba prosinec, kdy je mnoho firemních akcí, už nezbývá prostor pro jinou práci. Zase leden či únor je mrtvější, tak se více věnuji řemeslu a rodině (úsměv).

Kdybyste se musel věnovat už jen jedné profesi, která by to byla?

Líbí se mi vyvážení, které teď mám. Díky tomu můžu každou práci dělat s větší chutí. Je to různorodé, a to mě naplňuje. Kdybych si mohl vybrat jen jednu profesi, tak bych nejraději hrál jako DJ. To ale nejde to dohromady s časem, který bych chtěl a můžu trávit s dcerkou a rodinou.

Máte nějaký nesplněný sen? Něco, čeho byste si přál profesně dosáhnout?

DJský sen je hrát na Ibize. V současné době mám ale hlavní fokus na zážitcích s mojí dcerkou. Roky jsem trávil jen v práci a nic jiného jsem neznal, a proto si teď chci nejvíce vychutnávat v rámci možností chvilky strávené s dcerkou. 

fotokoutek

Z vašeho účtu na Facebooku je patrné, že se věnujete své dceři aktivně. Jak lze skloubit vaše zaměstnání s rodinou? 

Dcerka je pro mě vším. Díky flexibilitě v práci si můžu čas více nasměrovat, abych se jí mohl věnovat. Produkce se směřuje špatně, a proto se snažím si čas vynahrazovat přes týden. Natálka mi také pomáhá. Například spolu natáčíme video návody na Youtube. Ukázka:




Kde čerpáte sílu a energii jít dál?

Přiznám se, že v řemesle jsem už vyhořel a musel jsem proto přehodnotit svoje priority, dát si volno. V současné době se tak na 80% věnuji vylepšování fotokoutku, agentuře a shopu. Truhlařina šla bokem. 


Kdybyste měl říct, jaké jsou vaše tři kladné vlastnosti, které by to byly?

Wow, asi komunikace, cílevědomost, odhodlanost.

Daří se vám odpočívat? Jak?

Ano, daří (smích). Je několik praktik, které osobně používám. Vypíchnu ty klíčové (úsměv). Jednou z nejdůležitějších je spánek, další je pak pohyb. Od sportu, kde kombinuji kruhové tréninky s fitkem a kolem až k běhu. Další je umět se zastavit a nebrat každou práci, když vím, že bych to časově nedával. To mi dlouhá léta nešlo, ale poslední rok se mi to daří vybalancovat tak, že se cítím dobře, vyrovnaně. Mám čas si zajít zasportovat a třeba i do sauny na pokec s kamarády (smích). 

A když je toho opravdu hodně, tak využívám své nabrané kondice s doplňky stravy na regeneraci, proteinové koktejly, BCA látky a někdy i čokoládu (smích). 

 

Kdybyste měl moc vyřešit na zemi jeden problém, jaký by to byl?

Největší problém, který je pro mě ten nejdůležitější je globální oteplování. Války jsou taky problém.


Na co se teď těšíte?

Na léto, kdy bude snad už klid a budu moct trávit čas se svojí rodinou. 


Děkujeme za rozhovor a přejeme mnoho dalších úspěchů jak v podnikání, tak  v rodině.

Zanechte nám kontakt
Ozveme se vám do 24 hodin

Pole označená hvězdičkou (*) jsou povinná.

Prosíme doplňte Vaše jméno a příjmení
Prosíme doplňte Vaši kontaktní e-mailovou adresu
Prosíme doplňte Vaše kontaktní telefonní číslo
Prosíme napište text zprávy.
Musíte souhlasit se zpracováním osobních údajů