Soutěž Rodinná firma roku AMSP ČR

Soutěž Rodinná firma roku AMSP ČR

Asociace malých a středních podniků a živnostníků České republiky letos poprvé pořádala soutěž „Rodinná firma roku AMSP ČR“. Jedná se o soutěž, která navazuje na dlouholetou soutěž „Equa bank Rodinná firma roku“. Cílem soutěže je najít a představit rodinné firmy, které překonaly úskalí spojená s novodobým byznysem i osobními prohrami, firmy, které ctí tradici a zděděný odkaz po předcích, firmy, které předávají rodinné bohatství dalším generacím.



Předseda představenstva AMSP ČR Josef Jaroš uvedl: „Soutěž hledá inspirativní příběhy rodinných firem, které úspěšně překonaly mnohá úskalí v podnikání, zakládají si na dobrém jménu, čestném jednání a tradici firmy, kterou zamýšlejí zachovat prostřednictvím svých následníků i pro další generace.“ Vyhlášení soutěže proběhlo na slavnostním galavečeru Dne podnikatelů ČR.

V České republice působí tisíce malých, středních i velkých rodinných firem. Všechny mají něco společného. Svůj byznys musí směřovat zodpovědným a promyšleným způsobem s ohledem na budoucí vývoj světových i tuzemských událostí. A to nemusí být vždy zrovna snadné. Právě proto rodinné podniky spoléhají na podporu svých nejbližších – své rodiny, na tradici a desetiletí zkušeností předávaných z generace na generaci. To potvrzuje i Petr Milata, člen představenstva AMSP ČR a představitel již třetí generace rodinné firmy Beznoska s.r.o.: „Z rodinné firmy se neutíká, nepřestěhujete ji do jiné země. Jste odpovědni svému vlastnímu jménu, i odkazu předků, abyste firmu jednou předali nástupcům v ještě lepším stavu, než v jakém jste ji přebíral.“

Soutěž probíhala ve dvou základních kategoriích. Tou první byla malá firma a tou druhou firma střední. Ocenění TOP 5 malých firem získaly firmy DECOLED s.r.o. zabývající se výrobou slavnostní vánoční výzdoby, Harrach gastro s.r.o., MS ProTech s.r.o. vyrábějící strojní komponenty pro třískové obrábění, svářování a tváření plechů, Porcelánová výroba Mulier s.r.o. a RETAP s.r.o. zabývající se výrobou krbových kachlových kamen. TOP 5 středně velkých firem jsou následující: ALBA CR spol. s.r.o., firma specializující se na výrobu a prodej sedacího nábytku, zejména kancelářských židlí, Hrdlička spol. s.r.o. podnikající v oblasti gastronomického stravování, JELÍNEK – výroba nábytku s.r.o., jejíž doména je nábytek z masívu, Pila Pasák a.s. a Vasky s.r.o.

Zanechte nám kontakt
Ozveme se vám do 24 hodin

Pole označená hvězdičkou (*) jsou povinná.

Prosíme doplňte Vaše jméno a příjmení
Prosíme doplňte Vaši kontaktní e-mailovou adresu
Prosíme doplňte Vaše kontaktní telefonní číslo
Prosíme napište text zprávy.
Musíte souhlasit se zpracováním osobních údajů