Březen, měsíc finančního zdraví

Březen, měsíc finančního zdraví

Ministerstvo financí vyhlásilo měsíc březen měsícem finančního zdraví. Aktivita má podpořit finanční vzdělávání v Česku a proběhne ve spolupráci s EFPA ČR - Evropskou asociací finančního plánování a organizací yourchance o.p.s.

Během měsíce března se uskuteční několik významných akcí se zaměřením na zvyšování finanční gramotnosti dětí i dospělých. Zapojí se do nich i některé soukromé subjekty, vyvíjející nekomerční aktivity za účelem podpory finanční gramotnosti.


“Máme velkou radost, že 11. března v Centru Černý Most opět proběhne živá akce s herci a youtubery, kde se budou hrát hry a diskutovat o finančním zdraví“, sdělila Jana Merunková, ředitelka yourchance o.p.s.

“V březnu dále probíhají krajská kola Soutěže Finanční gramotnost, kde týmy žáků a studentů škol z celé České republiky prokazují své finanční znalosti a prezentují výsledky zadané případové studie,” doplnila prezidentka a spoluzakladatelka EFPA ČR Marta Gellová.

Nadace České spořitelny přichází s novým projektem silnejsidikyvzdelavani.cz. Je zaměřený na kompetence pro finanční zdraví. Její další aktivitou je uspořádání soutěže pro žáky základních a středních škol na téma „Co pro tebe znamená být finančně v pohodě?“.

V březnu také proběhne třídní a národní kolo finančně-vědomostní soutěže European Money Quiz zaměřené na žáky a studenty ve věku 13-15 let. Národním organizátorem soutěže je i letos Česká bankovní asociace. Celoevropské finálové kolo se potom uskuteční v polovině května v Bruselu.

„Rádi jsme za ministerstvo financí podpořili nápad vyhlásit letošní březen měsícem finančního zdraví. V současné ekonomicky složité době se stále více ukazuje, že právě dostatečná finanční gramotnost je základním předpokladem pro zdravé finance každého z nás,“ uvedl ministr financí Zbyněk Stanjura.

Ve dnech 20. až 26. března se bude také konat tradiční týden finančního vzdělávání, Global Money Week (GMW), do kterého se Česká republika zapojuje již několik let.
Na konci března se uskuteční odborná konference s názvem Kompetence pro finanční zdraví, která za účasti několika zajímavých osobností proběhne v Kongresovém centru České národní banky dne 31. 3. 2023 a uzavře tak celý měsíc plný aktivit.

Zanechte nám kontakt
Ozveme se vám do 24 hodin

Pole označená hvězdičkou (*) jsou povinná.

Prosíme doplňte Vaše jméno a příjmení
Prosíme doplňte Vaši kontaktní e-mailovou adresu
Prosíme doplňte Vaše kontaktní telefonní číslo
Prosíme napište text zprávy.
Musíte souhlasit se zpracováním osobních údajů