Externí účetní převezme kontrolu nad vašimi čísly

Externí účetní převezme kontrolu nad vašimi čísly

Dřív to bylo jasné. Každá firma měla svoji účetní. Velké firmy měly svá vlastní ekonomická oddělení. To už se však nějakou  dobu mění. Outsourcing již není jenom cizí slovo. Čím dál víc společností si uvědomuje výhody, které spolupráce s externími dodavateli přináší. Podle posledních průzkumů se zdá, že už celé dvě třetiny firem svěřují svá čísla externí účetní. Chápeme nejistotu, před kterou majitelé firem stojí. Vykročit do neznáma a svěřit účetní firmě vše. Odkrýt karty a někdy také ukázat své slabiny. Ale jde to snadněji, než si myslíte.

 

Obavy z neznáma rozprášíme

Nejvíc se bojíme věcí, které neznáme. Stejně tak to mají i klienti, kteří stojí před rozhodnutím, zda svěřit své účetnictví externistům. Nejčastěji to bývají tyto obavy:

  • Jak bychom mohli svěřit účetnictví někomu, koho neznáme osobně?
  • Nikdy nebudeme vědět, kdo pro nás zrovna pracuje.
  • Nemáme šanci odhalit míru zkušeností.
  • Online komunikaci nemáme rádi.

Toho se u nás bát nemusíte. Na osobních vztazích nám záleží úplně stejně jako vám. Potřebujeme detailně poznat vás i váš byznys. Chceme být vždy v obraze. Chceme rozumět tomu, co a proč to děláte.

V JK EDIT se o klienta stará vždy jedna hlavní účetní. Tím pádem ho perfektně zná a on zase zná ji. Externí účetní chodí do firmy, je s klientem v neustálém kontaktu. I proto jsme si do podmínek spolupráce dali formuli, že trváme na pravidelných měsíčních poradách s klientem. Probereme na nich plány, cíle, úkoly a všechny reporty.

Víme, jakou externí účetní k vám posíláme

Interně jsme si vyprofilovali ideální účetní. Z dlouholetých zkušeností jsme si to mohli dovolit. Víme, jaké účetní jsou nejlepší, jaké mají schopnosti a dovednosti, ale také povahu.

Máme jasné požadavky, co musí naše účetní umět, a jak by měla jednat s klientem. Zároveň musí pohodově komunikovat s námi, ale i s úřady. Máme tedy celkem jasný profil, kterého se už léta držíme. A který nám funguje.

Samozřejmě, že potřebujeme hlavně účetní, které umí účtovat. Profesní stránka je vždy na prvním místě – jsme profíci a potřebujeme ke klientům posílat jen zkušené odborníky na účetnictví, kteří ví, co dělají. A umí si poradit s kdečím. Umí účtovat i „ručně“, ovládají několik účetních programů, rozumí zákonům i vyhláškám.

Povahové rysy až na prvním místě?

Poslední dobou však intenzivně řešíme také soft skills a povahové vlastnosti našich účetních.

Ochota je pro nás klíčová. Chuť „sloužit“ klientovi. Zjistit, co potřebuje, a to mu dát. Naše účetní se denně baví s klienty, proaktivně řeší jejich problémy, mají snahu naslouchat, přemýšlet a analyzovat důsledky. Otevřeně komunikují a vždy mají laskavý přístup.

Také trváme na tom, aby naše účetní uměly dotahovat věci do zdárného konce a měly odvahu převzít odpovědnost. V naší práci se občas vyskytne situace, která není příjemná. Ale i takové záležitosti se musí řešit. Nemeteme věci pod koberec, nezavíráme před nimi oči. Klientovi jsme přece nabídli proaktivní řešení problémů a toho se držíme.

Toužíte po změně a hledáte externí účetní? Ozvěte se: pomohli jsme mnoha klientům, pomůžeme i vám.

Zanechte nám kontakt
Ozveme se vám do 24 hodin

Pole označená hvězdičkou (*) jsou povinná.

Prosíme doplňte Vaše jméno a příjmení
Prosíme doplňte Vaši kontaktní e-mailovou adresu
Prosíme doplňte Vaše kontaktní telefonní číslo
Prosíme napište text zprávy.
Musíte souhlasit se zpracováním osobních údajů