Podání daňového přiznání: S účetní, nebo s daňovým poradcem?

účetní poradce počítá daňové přiznání

Tak už je tu opět ta méně zábavná část roku, kdy na vás čeká ne zrovna oblíbený úkol: podání daňového přiznání. Váháte, jestli na pomoc povolat účetní, nebo daňového poradce? Zásadní otázkou je: Kdo za podání daňového přiznání a případné chyby nese odpovědnost?

 

Účetní versus daňový poradce: Kdo vám přinese větší jistotu?

Účetní se starají o vaše účetnictví – sledují náklady, výnosy, odpisy a další důležité finanční údaje. Provádí vás finanční džunglí a udržují vaše účetnictví v pořádku.

Ale pokud jde o samotné podání daňového přiznání, je čas na scénu zavolat daňového poradce. Proč? Protože právě daňový poradci jsou mistři daní, znají zákony i pravidla a pomohou vám maximalizovat vaše daňové výhody.

Určitě chcete ručit za něco, čemu nerozumíte?

Účetní je odpovědný za správné vedení účetnictví podle zákona. Avšak, pozor. Účetní nenese odpovědnost za samotné podání daňového přiznání. Ani když vám ho vyhotoví nebo nachystá.

Odpovědnost za včasné a správné podání leží na bedrech statutárního orgánu – tedy vás, jednatele vaší společnosti. To vy ho podepisujete a podáváte přes datovou schránku.

Proč si najmout profesionála?

Možná si říkáte: ‚‚Vždyť proč bych to nezvládl(a) sám(a).‘‘ Pokud nejste experti na daně, můžete se nechtěně dostat do problémů. Raději si najměte profesionála, který se daněmi zabývá každý den a zná všechny triky v oboru.

Pokud chcete přenechat odpovědnost za podání daňového přiznání, nechte ho odložit daňovým poradcem nebo advokátem. Ručí za něj a tím odpovědnost přechází za něj.

Co vás to bude stát?

Nevěřte jen prvnímu ochotnému ‚‚expertovi‘‘, který se vám nabídne. Jde o vaše peníze. Sbírejte reference a zkušenosti. Pořádný daňový poradce vám poskytne nejen větší jistotu, ale i cenné rady ohledně vašeho podnikání.

Odbornou práci mají dělat odborníci

Nechte odpovědnost a trable s podáním daňového přiznáním na nás. Spát se vám bude rozhodně klidněji. A to za to stojí, nebo ne?

 Pokud si přejete své daňové starosti svěřit do spolehlivých rukou, neváhejte nás kontaktovat. V JK EDIT jsme tady, abychom vám pomohli.

Kontaktujte nás

Ilustrační fotka Freepik

Zanechte nám kontakt
Ozveme se vám do 24 hodin

Pole označená hvězdičkou (*) jsou povinná.

Prosíme doplňte Vaše jméno a příjmení
Prosíme doplňte Vaši kontaktní e-mailovou adresu
Prosíme doplňte Vaše kontaktní telefonní číslo
Prosíme napište text zprávy.
Musíte souhlasit se zpracováním osobních údajů