Účetní služby od profesionálů: 5 důvodů, proč je chcete

práce v účetní firmě

Outsourcingová řešení jsou na vzestupu. Čím dál víc firem zjišťuje, že se vyplatí některé služby si „najmout“ zvenčí, než hledat do svých řad odborníky v oboru. Protože najít, ulovit, zaměstnat a zaplatit schopné, zkušené a pracovité profesionály je často nadlidský úkol. Chce to dost štěstí, času i peněz. Výjimkou není ani externí vedení účetnictví. Proč se vyplatí svěřit svá čísla účetní firmě?

Převzít odpovědnost za účetní služby

Účetnictví je citlivá oblast pro každou firmu. Jakmile jde o finance, do hry často vstupují starosti a stres. V menších a středních firmách účetnictví navíc často stojí na jednom člověku. Jedna paní účetní, která se stará od A do Z. Tady pak nastávají nebezpečné situace – náhlá nemoc, dovolená, výpověď. Zastupitelnost nula. Málokterý majitel či jednatel firmy v těchto kritických chvílích zachová chladnou hlavu. Hlavní účetní těžko zastoupí sekretářka. Toto vám s účetní firmou nehrozí. Odpovědnost za účetnictví převezmeme do posledního puntíku. A nemáme v plánu vás opustit.

Vstupní analýza jako základ všeho

Ještě než začneme s firmou na účetnictví spolupracovat, navrhujeme malý účetní audit – říkáme mu vstupní analýza a pro klienta bývá často tím největším přínosem. Dokáže mu otevřít oči a nabídne nezkreslený a nezávislý pohled na stav účetnictví ve firmě. Podíváme se na všechny aspekty, které účetnictví ovlivňují. Zhodnotíme například personální obsazení ekonomického oddělení, prozkoumáme účetní software, který firma používá, pobavíme se o cílech a plánech firmy, které mohou budoucnost účetnictví ovlivnit, mrkneme i na procesy, produktivitu, odpovědnost i zastupitelnost. Troufáme si říct, že taková komplexní data jinde nedostanete a i v případě, že se na spolupráci nedomluvíme, máte v ruce seznam rad a doporučení, která vás minimálně navedou na správnou cestu.

Méně starostí, méně nákladů

Outsourcing jakýchkoliv služeb paradoxně nemusí znamenat vysoký náklad v porovnání s náklady na zaměstnance. Z našich zkušeností víme, že ve skutečnosti spíš ušetříte. Zbavíte se nejen mzdových nákladů, ale i nákladů na benefity, stravování, školení, pojištění odpovědnosti, nemocenskou. Ušetříte i za technologie v podobě počítačů a mobilních telefonů. V případě externí účetní platíte jen za fakticky odvedenou práci.

Ulevíte si také od starostí s náborem, onboardingovými procesy, nemusíte řešit motivaci zaměstnanců, OČR nebo zástupy za dovolenou.

Zároveň máte vždy jistotu, že stihnete všechny důležité termíny, že nezmeškáte žádné podání, že zaměstnanci budou mít mzdy včas na účtu.

Personální jistota

Firmy často narážejí na problematiku zastupitelnosti. Když nečekaně ze hry vypadne hlavní účetní, nastává problém, kdo se o všechno postará. V externí účetní firmě obvykle pracuje víc účetních, takže když jeden člověk onemocní nebo odjede na dovolenou, jeho práci bezodkladně převezme jiný kolega.

Naše účetní mají dlouhé roky zkušeností, většina z nich se pyšní aspoň deseti lety praxe s vedením účetnictví. Za tu dobu se setkaly už s kdečím, zaučování proto netřeba. Navíc mají prostor pro průběžné odborné vzdělávání, mají přehled o novinkách a o tom, jak se mění legislativa, mají bohaté zkušenosti s různými účetními programy.

Partneři ve finančním plánování

Chceme být firmám užitečným partnerem v oblasti finančního řízení. Pomáháme firmám s růstem, rádi je v expanzi podporujeme. To však obnáší i nějaké finanční analýzy. Majitelé nebo jednatelé mohou mít například plány do dalšího roku (nákup majetku, prodej značky, uplatnění ztráty z minulých let) a potřebují znát výsledek hospodaření. Ocení, že ho s nimi někdo probere a případně odhalí možná úskalí.



Chcete mít jistotu, že je vaše účetnictví v pořádku? Pojďme si spolu o vašem byznysu popovídat a hledejme řešení. Nechte nám na sebe kontakt.

Zanechte nám kontakt
Ozveme se vám do 24 hodin

Pole označená hvězdičkou (*) jsou povinná.

Prosíme doplňte Vaše jméno a příjmení
Prosíme doplňte Vaši kontaktní e-mailovou adresu
Prosíme doplňte Vaše kontaktní telefonní číslo
Prosíme napište text zprávy.
Musíte souhlasit se zpracováním osobních údajů